Parys dag 3: parke, wonderlike kos en treffer-drankies

Jeanne Calitz:stillewe.com:promenadeplantee
Dit was ’n lang maar hoogs lonende dag van ontdekkings hier in die Franse hoofstad. Ek het besluit om die mooi, sonnige oggend behoorlik te benut met ’n draffie deur die verhewe park en wandel/hardlooproete die Promenade Plantée in die 11de distrik. Dit was die eerste park van sy soort, geskep op ’n spoorlyn wat in onbruik verval het. Dit strek vir etlike kilometers bo-oor strate en tussendeur woonstelblokke en is werklik iets om te aanskou. ’n Lieflike groen belt, ’n kalm oase in wat andersins ’n baie besige en raserige stad kan wees. Die Parysenaars is al gewoond hieraan maar ek het nie veel oefening gekry nie, weens die feit dat ek elke dan en wan in my spore gestuit is oor die terloopse skoonheid van hierdie roete. O, en die rose blom nou, wat die hele ervaring verhef.
Jeanne:stillewe.com:le6paulbert
V
ir middagete het ek gaan opsoek die piepklein maar uitstekende bistro Le 6 Paul Bert, ook in die 11de. Groot was my vreugde toe ek daar instap, sien die hele plek is vol Franse (altyd ’n goeie teken), en een van die laaste sitplekke by die kroeg opraap. Smullekker, en ongetwyfeld die beste kos wat ek nog hier geëet het. Seekat en kalamari met ’n jogurtsous en basiliepesto, wonderlik geurige varknek met soet wortels, appel puree en klein-klein baba-aartappels, afgerond met ’n sysagte sjokolade-poeding waaroor ek nog lank sal droom. Sug.

Jeanne Calitz:stillewe.com:candelaria
D
aardie avontuur is opgevolg, effens later in die dag, met ’n skemerdrankie by ’n baie oulike cocktail kroeg in die Marais-distrik. Van wat ek lees, is hier tans ’n ontploffing van sulke kroeë in Parys, iets wat my hoogs tevrede laat. Candelaria het ’n Mexikaanse tema, ’n interessante spyskaart, gemaklike atmosfeer en (baie belangrik in hierdie stad) vriendelike, verwelkomende kelners. Ek het een van hul spesialiteitdrankies (tequila met ’n rissie-byt, lemmetjie, koljander, komkommer en agavestroop) by ’n tafeltjie teen die venster geniet, hoogs in my noppies met die verloop van sake.
Jeanne Calitz:stillewe.com:tuileries
En die ekspedisie is afgerond met ’n laatmiddag/vroegaand-drentel deur die Jardin des Tuileries by die Louvre. ’n Pragtige park, veral teen skemer, wanneer die goue lig als so dromerig mooi laat vertoon. Fonteine en standbeelde en pioensrose in blom, net waar jy kyk. Buiten die mooie uitsig wat dit bied op die Louvre, kry jy ook so ’n verlangse blik, elke nou en dan, van die ikoniese Eiffel.

Wel, genoeg gesien vir een dag, dink ek.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s