Padlangs deur die Marais-distrik, Parys

So tussendeur reën- en donderweerbuie deur het ek vandag rustig deur die Marais-distrik in Parys gedrentel. Sover ek kan agterkom huisves dié distrik deesdae die room van hierdie ongelooflike stad se interessante boetieks (met ander woorde, nie die groot en duur ontwerperswinkels wat jy in die Champs Elysees sal vind nie) asook die jong, opkomende sjefs se restaurante.

Daar is só ongelooflik baie om te sien. Een voorbeeld is die indrukwekkende Bastille (foto onder), wat ook die kruispunt vorm van ’n paar groot boulevards.

Jeanne Calitz:stillewe:bastille:paris
N
ie te ver daarvandaan nie wag die pragtige, hoogs simmetriese Place des Vosges, Parys se oudste stadsplein, met sy 36 simmetriese huise wat uitkyk op die loofryke plein met sy vier fonteine en standbeeld van Louis XIII (foto onder).

Jeanne Calitz:stillewe:parys place des voges
M
aar vir my was die lekkerste deel van die Marais se aantreklike, nou straatjies en die klein juwele wat jy daar sal ontdek. Een so ’n skat is Chez Hélène, ’n lekkergoed-winkel so reg uit jou drome. Kyk, Parys het geen tekort aan chocolateries nie, maar hierdie klein winkel verkoop bon bons – soetgoed van elke kleur en geur, aanloklik uitgestal soos helder juwele. Dis soos die Sweets from Heaven wat ons in SA ken – net met tien keer meer klas en karakter.

Jeanne Calitz:stillewe:paris bon bons
E
k swig behoorlik en stap daar weg met ’n peperduur, pragpienk houer vol unieke soetgoed – suiglekkers gegeur met rose en swartbessies, versuikerde lemoenskil bedek met donker sjokolade, amandels bedek met haselneutroom en wit sjokolade, lekkers gegeur met anys, en rabarber (rhubarb), en viooltjies. Aarde, die Franse weet net hoe.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s