Op reis – aankoms in Parys

Jeanne Calitz:stillewe:parys2
Ek het gister in Parys aangeland. Stad van liggies, weergalose kuns, lieflike argitektuur en wonderlike kos. Vir die volgende paar dae bly ek in ’n piep-maar-piepklein woonstelletjie in die 11de arrondissement (distrik) van Parys.

Wat die  vakansie betref, dis iets waarvan ek al jare lank droom, en toe gebeur die besluit eintlik baie vinnig, in een van daardie impulsiewe “die lewe is kort” oomblikke. So nou is ek hier, tot my groot verbasing en enorme plesier, tot Saterdag, wanneer ek die nagtrein vat na Florence, waar ek vir ’n week lank ’n woonstel gaan huur saam met ’n vriendin of twee.

Intussen, my indrukke van Parys tot dusver:
1. Daar is ’n wonderlike bakkery op amper elke enkele straathoek. (Insluitend my straathoek. O wee, hier gaan dinge handuit ruk.)
2. Die stad is amper absurd-mooi. Maak nie saak watse kant toe jy kyk nie, elke uitsig smeek om ge-instagram te word.
3. Die vroue in Parys moet deel wees van ’n ander spesie, werklikwaar. Afgerond is nie die woord nie. Ongelooflik gesofistikeerd, nie ’n haar uit plek nie, en die mooiste ontwerperskoene aan hul fyne voete. Dit laat jou afkyk na jou eie gemaklike stapskoene en voel soos Sannie van die platteland. Maar wat, dan bestel jy maar nog ’n macaron om jouself vinnig te laat beter voel …

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s