Vrydag-vieringe met vonkelwyn & rose

Jeanne Calitz:stillewe:rooskelkieDit was ’n week van berge administrasie en eindelose bondels wasgoed, van honderde e-posse en beurtkrag, van vuil skottelgoed, fakture en frustrasie.

Dit was, in’t kort, ’n week sonder sjarme of glinster, en teen laatmiddag het ek besluit: genoeg. Laat ons bietjie bekoring by die dag voeg met ’n elegante skemerkelkie. Soos dit al duidelik op hierdie blog geword het, voel ek sterk daaroor dat Vrydae vra vir iets besonders in die drankie-kategorie, nie net jou gewone glas wyn nie. Dit vra vir iets met ’n bietjie sprankel, dan nie?

Deesdae kuier daar ’n bottel skelpienk-likeur in die kombuiskas, een met baie meer bekoring as wat sy borrelgompienk kleur beloof. Lanique is ’n roosblaar-gegeurde likeur wat blykbaar al eeue lank in Rusland geniet word, maar ek het dit eers onlangs ontdek. Verbeel jou vloeibare Turkse lekkers, en jy het die kern. Omdat dit so soet is, is dit ’n effens uitdagende drankie om te meng en geniet – maar vandag het ek ontdek dat ’n bietjie borrels presies is wat nodig is.

Die resep is doodeenvoudig, die resultate, skitterend.
Metode: voeg ’n halwe sopie Lanique in ’n vonkelwynglas en vul met yskoue MCC.

Die uiteindelike drankie herinner aan ’n MCC rosé, hoewel effens soeter, en natuurlik proe dit soos rose. Vonkelwyn en rose, in een teug. ’n Paar regte (organiese) roosblare kan werklik net bydra tot die romanse.

Gaaf, nou kan die naweek maar begin.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s