Opkom vir asem – en ’n vriendelike skemerdrankie

Jeanne Calitz:stillewe:tequila sour
’n Mal dag agter die rug. ’n Mal besige week, eintlik, en die rede hoekom ek so stil was hier rond. Maar vandag was buitengewoon produktief (die wonderlike motivering van ’n naderende spertyd), en ek is tevrede met die resultate. En hopelik kan ek die volgende paar dae net so effens asem skep.

Om die geleentheid te vier, ’n aangename skemerdrankie, saamgeflans uit dinge wat ek in die huis gehad het: een verlate naartjie (ek het geen benul waar dit vandaan gekom het nie, ek het dit beslis nie gekoop nie), ’n skeut lemmetjiesap, ’n sopie tequila en limonade. By latere ondersoek  lees ek hierdie kwalifiseer, in baie breë terme, as ’n Tequila Sour.

As ek so na die pryse in die winkels kyk begin lemmetjies nou in seisoen kom, iets waarvoor ek dankbaar is want ek vrek oor dié klein vrug met sy effens spesery-agtige geur. Soveel so dat ek ’n boom geplant het en hom elke dag fyn bespied vir enige tekens van bloeisels. Terug by die drankie: dis ’n redelik skadelose storie. Baie soos ’n margarita, maar sonder daai merrie se skop, want jy vul die glas met limonade. ’n Vriendelike, vrolike drankie wat, durf ek dit sê, nie sy neus sou optrek vir ’n helder sambreeltjie of ’n soet rooi kersie nie. Selfs beide. Nie my mees gesofistikeerde alkoholiese skepping ooit nie, maar nou ja, ’n martini is ook nie gemaak vir elke dag se drink nie.

Tequila sour met naartjiesap
Meng in ’n kort glas die sap van een naartjie, ’n halwe lemmetjie en een sopie tequila. Voeg ys by en vul met limonade. Geniet!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s