Grenadella-margarita – sonskyn in ’n glas

Jeanne Calitz:stillewe:grenadella-margarita
E
n so kom ’n pragtige herfsweek tot sy einde – een wat eintlik gevoel het soos somer, met gister se soel hitte. Vir die geleentheid (dit was ’n rowwe week, een wat te veel excel spreadsheet-aktiwiteit behels het, nie my natuurlike habitat nie), maak ek ’n margarita met vars grenadellasap.

Hemels. Dit proe, in sy kern, na hoogsomer.

Dit word ’n wonderlike stil oomblik in ’n andersins besige dag. Ek neem die drankie uit na die dek en sit en kyk hoe  die son oor die hawe sak, en ’n digte misbank stadig oor die stad inrol. Koue seelug rondom my; en die wete dat winter oppad is. Maar darem nie dadelik nie. Vir eers, somer in my glas.

Grenadella-margarita:
Lewer 1 drankie
4 E vars grenadellasap
2 E vars lemmetjiesap
2-3 E tequila
2-3 E Triple Sec of lemoenlikeur

Metode: Meng al die bestanddele in ’n mengfles, giet oor ’n ysblokkie en laat behoorlik afkoel. Dis al. Die tradisionele margarita kry sout om die rand, maar ek het gedink dit sal net aandag aftrek van die grenadella se vrolike tropiese persoonlikheid.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s